De Schakel: (Ge) woon thuis

De Schakel is een wooncomplex voor zelfstandig wonende senioren, strategisch gelegen aan de rand van Goes  naast de oude watertoren en met het centrum en het buitengebied binnen handbereik. Het complex bestaat uit één-, twee- en driekamerappartementen in diverse grootten en aantrekkelijke prijsklassen. Daarbij zijn de servicekosten marktconform. De Schakel onderscheidt zich door een sterk sociaal karakter: de gezellige sfeer en hoge mate van betrokkenheid van de bewoners zorgt ervoor dat contacten met andere bewoners snel zijn gelegd.

De Schakel biedt haar bewoners gezellige appartementen met een hoog serviceniveau en uitgebreide faciliteiten, waardoor levensloopbestendig wonen gegarandeerd is. Daarnaast gaan de bewoners bijzonder sociaal met elkaar om, wat een extra vertrouwd en beschermd gevoel geeft. De bewoners van De Schakel kunnen zorgeloos en zelfstandig in het leven staan en tegelijkertijd rekenen op de services van het wooncomplex. Een claim die kernachtig kan worden samengevat in de slagzin: De Schakel, wonen naar wens.

Het complex

Serviceappartementencomplex “de Schakel” telt 79 appartementen met 1, 2 of 3 kamers. Elk appartement bestaat uit een hal, woonkamer, keuken, badkamer, toilet en voldoende bergruimte. Tevens beschikt ieder appartement over een aparte berging en een balkon met een geweldig uitzicht over de omgeving.

Personenalarmering

Elk appartement is voorzien van een personenalarmeringssysteem dat bestaat uit een alarmtoestel en een draadloze halszender. Er wordt gealarmeerd door een simpele druk op de rode alarmknop van het alarmtoestel of de halszender. Vervolgens zal automatisch het telefoonnummer van een meldbank van “Maatje in Zeeland” (zie: https://www.maatjeinzeeland.nl) worden gekozen.

Hierbij meldt het toestel van wie de alarmoproep afkomstig is en ontstaat er een spreek- en luisterverbinding. Afhankelijk van de hulpvraag van de bewoner van de serviceflat, hierna te noemen klant, wordt deze door “Maatje in Zeeland” doorgemeld aan de door klant opgegeven hulpverlener. Indien u nog geen gebruik maakt van thuiszorg wordt ALLEVO ingeschakeld.

Zorg

Wij hebben een samenwerking met zorgaanbieder ALLEVO. Deze aanbieder verzorgt de zorg gekwalificeerde nachtdienst in het gebouw.

Indien u gedurende de nacht via het persoonsalarmeringsysteem contact opneemt met de alarmcentrale van “Maatje in Zeeland”, zal ALLEVO hieraan opvolging geven.

Om u vrijblijvend te adviseren over de benodigde en gewenste zorg en u te ondersteunen bij de aanvraag en organisatie daarvan, kunt u terecht bij ALLEVO (zie http://www.allevo.nl). De thuiszorgmedewerkers bieden u de gewenste zorg aan huis.

Heeft u thuiszorg nodig? Dan kunt u natuurlijk gebruik maken van de thuiszorgorganisatie van uw keuze, maar gezien de samenwerking met ALLEVO bevelen wij u deze organisatie ten zeerste aan. Door voor hen te kiezen heeft u zowel overdag als ’s nachts dezelfde organisatie en medewerkers. Voor vragen en advies kunt u bij onze medewerkers van de receptie terecht. Wij adviseren u hier graag verder.

Algemeen

Verder beschikt het servicecomplex over gemeenschappelijke ruimtes zoals een restaurant, een winkeltje en een fietsenstalling voor algemeen gebruik. Er zijn garages te huur, maar rondom het wooncomplex is ook voldoende parkeergelegenheid aanwezig.

Het decor van De Schakel is Goes met zijn rijke historie. Maar Goes is ook een moderne stad met bruisende winkelpromenades, gezellige terrasjes en uitstekende restaurants – vaak op korte loopafstand van De Schakel. De natuur is in en om Goes overal aanwezig: de stad heeft veel openbaar groen met idyllische plekjes en goed onderhouden wandelpaden. Ten zuiden van Goes (vlakbij De Schakel) ligt de ‘Beveland’, een oase van rust met een groots panorama van oude dijken, weggetjes en vergezichten.

Met de auto is De Schakel prima bereikbaar, omdat Goes aan de autosnelweg A58 ligt. Bovendien is Goes eenvoudig te bereiken via het spoor en gaan er vanuit Goes buslijnen naar vrijwel alle plaatsen in Zeeland.